Ayien's FotoPage

By: Ayien mr zack

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Thursday, 20-Sep-2007 05:57 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 4 photos...


Thursday, 20-Sep-2007 05:32 Email | Share | | Bookmark
Akhirnyaaaa

Cam teror jek...
family ayien
gambar jay ngan daddy
View all 10 photos...
Punya la jaki giler tgk anne n Zira buat fp cantik2..
so belajar , godek2 pc kat opis smlm...
adala beberapa keping yg berjaya di buat...
tapi tk cantik sgtla sbb baru sgt belajar....
nk buat mcm yg Anne buat...gambar polaroid yg ada gmbr byk tu
tgh try n error lg....


Wednesday, 19-Sep-2007 02:10 Email | Share | | Bookmark
Buah Hati mummy- Muhammad Jayniell Nahish

Jayniell Nahish
Masa dlm icu
beberapa hari lepas lahir
View all 12 photos...
Tanggal 31st May 2007, lahirlah buah hati kami berdua...
pergh... di jadikan citer... Ayien mmg senang sgt 1st time bersalin ni
mana taknya...contraction dah rasa tapi sbbkan confuse... boleh rileks jek
tau2 sampai hospital...gynea Ayien check..."ok..Noorul...takyah amik epidural dah...
Dah bukak 8cm"
Boleh tak????


Actually, mlm tu 30hb May 2007 tu Ayien mmg dah sakit2
tapi dah biasa sgt sakit perut...so dok pk.... ni masuk angin kot
sebabnya mlm tu merajuk ngan hubby!!!! Semuanya pasal kucing2 kesayangan dia tu
(malas dah nak ingat lagi)
so , mlm tu tido dlm keadaan merajuk...nangis beriye2 sampai tersedu2


so pagi tu...( mlm hubby dah pujuk...tu pun lewat mlm)
hubby cakap...dok umah diam2 ekkk petang nanti kita g check up lagi ekkk
rehat, jgn lupa breakfast...apa2 hal cal i...bla..bla..bla..
so subuh tu (31st May) masa dah buatkan air utk hubby salam hubby n htr hubby smpi pintu
sambung tido balik
masa tu dah start rs sakit dah
pastu buat2 tido utk hilangkan sakit...
pukul 7 lebih dah rasa sakit cam senggugut tu sekejap2 dtg
pelik gak...cuba diamkan

pastu dah tk tahan ...7.30 camtu call kwn2 opis yg penah bersalin...
co-incident...etty yg pick up sbb kwn2 lain still tgh siap2 nk g keje kot!!
"etty...sakit contraction tu camne???"
sakit dia..bla..bla..bla...
tak puas hati lagi...call cousin ayien lak ..Kak Ina
"Same explaination"

so gagahkan diri...g mandi dulu...
masa tu sakit dh dekat sgt...dah selang 7 minit kot
bila sakit diam jap...bila hilang sambung mandi n gosok gigi
abis mandi...call hubby
" sayang..i rasa i dah nk beranak laaa"
apalagi...terus hubby cakap..."I on da way balik... tunggu jap yea sayang"

sambil tunggu ...tuwun bawah bawak beg nk hospital... g dapur amik cocoa crunch skit
minum susu skit... telan cheese tart yg beli sehari sebelum tu 1...
( nk kumpul tenaga nk beranak la konon)
hubby sampai umah pukul 8.40pagi...terus zasssss g HUKM
dlm keta dh dekat betul contraction...tapi tk le sakit sgt...still bley tahan
( ala mcm sakit senggugut jek)
4 minit sekali dah rasa...
smpi HUKM 9.15...carik Prof Hashim..masuk bilik seluk...dah bukak 8 cm...
terus htr g labour room
tukar baju gitu gini...
9.45 pagi baringkan badan...
Prof Hashim baru nk cucuk air ketuban...
tetiba...Plup!!!
meletup sendiri...
iskkkk selamat..


dlm 10lebih Prof Hashim suwuh teran coz heart beat baby dah laju sgt...
tk sempat pki besi yg pasang kat kaki tu pun...
blurrr sekejap.."nak teran tu camne ekkk???"
sekali teran terkepit la plak...
tetiba heart beat baby Ayien jd tk cantik...
"My baby dah lemas...o..ooooo"
panik attack menyerang...nurse 2 owang dtg dok tekan2 perut Ayien masa tu
"sakit la wooiiii"...kena terajang dua2 sekali...hehehehe
tinggal la hubby ngan doktor je
nk tk nak...diaorg je la yg bg semangat kat Ayien suwuh teran lagi..
Teran..punya teran...punya teran...

10.23pagi..lahirla anak Ayien
Muhammad Jayniell Nahish.. normal delivery tapi vacuum sebab nk kena cepat
takut Baby tk dpt di selamatkan coz dah lemas....
so sad....coz Jayniell 30 minit tk nangis pun
just hick-up jek...
(cam owang nangis tersedu2 tu..-sebijik mcm masa Ayien nangis mlm tu sbb merajuk dgn hubby)
so Jayniell kena tahan ICU 5 hari sbb nk monitor sistem pernafasan dia
Uwwwaaaa...cian anak Mummy!!!!

By the way Alhamdullilah...selamat gak lahir akhirnya...
Syukur sgt2 coz doktor kata masa tu Ayien hampir2 hilang baby Ayien
sbbnya baby dah lemah sgt2


[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net